RockZine
 
Marcella Di Troia
Onlangs tekende de Belgische rockband de Black Mirrors een contract bij Napalm Records.
Begin maart bracht de band de EP 'Funky Queen' uit, welke eerder al vier sterren scoorde bij onze reviewers.
Hoogste tijd om eens kennis te maken met deze nieuwe band van onze zuiderburen!
Wij spraken met de lead zangeres Marcella Di Troia.
 
Om het interview te beginnen, zou je een korte introductie van 'Black Mirros' kunnen geven?
 
Tijdens de zomer van 2013, begon ik met het samenstellen van een band met alleen vrouwen. Een drummer en bas speler had ik snel gevonden, maar de zoektocht naar een gitarist kostte wat meer moeite. Hiervoor was ik op zoek naar iemand met de techniek en sound van Pierre, maar dan in de vrouwelijke vorm. Uiteindelijk leverde de zoektoch niets op en kwam Pierre bij de band spelen als gitarist.

Na wat jammen, wilden we meer met de band gaan doen en ook eigen nummers gaan schrijven. De meiden hadden helaas niet de tijd om in het project te investeren, waar het idee voor de 'vrouwenband' kwam te vervallen. Twee oude vrienden, Gino en Edouard, zijn toen bij de band gekomen als respectievelijk bassist en drummer. Eind 2013 hebben we in deze samenstelling een EP opgenomen en hadden wij een eerste optreden.
 
 
 
Hoe zou je het genre van 'Black Mirrors' het beste omschrijven?
 
We spelen een mix van garage, blues en rock, met invloeden van artiestens als Jimi Hendrix, Janis Joplin, Led Zeppelin en Queenst Of The Stonge Age. Om er maar een paar te benoemen.
 
 
 
Redelijk recent tekende jullie een contract bij Napalm Record. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
 
Jazeker, en wij zijn ook heel blij getekend te hebben bij Napalm Records.

Tijdens de zomer van 2015 waren we uitgenodigd om te spelen op het Duitse 'Out and Loud' festival. Het label heeft daar een eigen 'label night', waar een gaatje werd gevonden voor ons om te spelen. Daarmee is het eerste contact ontstaan.
We bleven na het festival in contact met elkaar, waarna wij ze afgelopen zomer onze nieuwe nummers hebben toegestuurd. Deze bevielen hun zo goed, dat ze ons een contract hebben aangeboden.
 
Black Mirros - Funky Queen
 
Om dan over te schakelen naar jullie recente EP 'Funky Queen'. Kun je ons wat meer vertellen over het proces rond deze EP?
 
Wij hebben de plaat dus in eerste instantie in eigen beheer opgenomen. Dit hebben wij in Studio Pyramid, in het zuiden van Brussel, samen met Ulysse Wautier gedaan. Welke echt een geweldige geluidstechnicus is! We hebben alles live ingespeeld, om het zo wild en levendig mogelijk te maken.

Bij het schrijven van de nummers, levert gitarist Pierre vaak de basis ideeën aan. We werken dan samen de eerste schetsen uit voor de melodie en structuur. Om dan vervolgens de nummers af te maken met de band, waar de final touch wordt meegegeven. Vaak creëren de basgitarist en de drummer zo hun eigen partijen.
 
 
 
De EP heeft behoorlijk wat variatie in geluid, met de hardere garage rock, maar ook een vleugje blues her en der. Hoe zou jij zelf het geluid het beste omschrijven?
 
Eigenlijk precies zoals je zegt.
Een mix van blues en garage rock, met af en toe een vleugje psychedelic-stoner.
 
 
 
Eén van de nummers, 'Kick Out the Jam', op de EP is een cover van de Amerikaanse band MC5 en dateert uit de 60s/70s. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om dit nummer te coveren en het ook op de EP op te nemen?
 
We zijn het nummer 'Kick Out the Jam' gaan coveren, om zijn snelle tempo en het is ook een perfecte song om de mensen kennis met ons te laten maken. Het straalt ook perfect de energie uit van de EP.

Eigenlijk hebben we het nummer pas later opgenomen voor de EP. We zijn hiervoor speciaal terug de Pyramid Studio ingedoken een aantal maanden geleden.
 
 
 
Is er voor jou ook een nummer op de EP die er bovenuit springt? Vanwege een persoonlijke reden bijvoorbeeld?
 
We houden eigenlijk van alle nummers op de EP. Het is dan ook moeilijk om er één uit te pikken. Elke song heeft wel een speciale betekenis voor ons.

Als we dan toch echt een nummer eruit moeten pakken, is dat waarschijnlijk 'The Mess'. Het is een van onze oudste nummers en het maken ervan gaf ons voor het eerst het vertrouwen als songwriters en muzikanten.

'The Mess' gaat over de rommelige gevoelens na een breuk van een hele slechte liefdesrelatie. Soms wil je dingen liever niet zien, dan dat het je de rest van je leven blijft achtervolgen.
 
Black Mirrors - Marcella
Zowel op de cover van de EP als op de pers foto's en live foto's, vallen de make-up lijnen in het gezicht op. Zit er een speciale reden achter deze lijnen en punten?
 
Deze zwarte make-up, doe ik meestal op om me 'klaar te maken voor de oorlog'. De zwarte make-up houdt kracht in. Door het op te doen, voel ik me zelfverzekerder en vrij om te laten gaan. Het is voor mij een manier om alles te geven op het podium.
 
De komende periode touren jullie als support mee bij de Zweedse band Horisont, waaronder ook een aantal shows in Nederland. Wat kunnen de mensen verwachten van de Black Mirrors tijdens deze tour?
 
Veel energie op het podium! Het is onze eerste tour en we kijken er erg naar uit. We kunnen niet wachten om te beginnen!
 
Zijn er ook plannen voor een eigen tour of festival shows (in Nederland ook)?
 
Op dit moment zijn er nog geen plannen voor een eigen tour. Deze zomer zijn wij ook van plan om een volledige LP op te gaan nemen, maar als het mogelijk is om ergens te spelen, zullen we dit zeker niet laten!
 
 
 
Black Mirros
 
Jullie worden bestempeld als veelbelovend talent en luisterend naar jullie EP, zijn dat geen gelogen woorden! Legt dit een extra druk op jullie schouders?
 
Ja, het is zeker cool om zo positief te worden ontvangen, maar het heeft ook wel iets 'scary'. We hadden het niet verwacht, maar zullen nu moeten omgaan met deze 'druk'. Het is een deel van het vak als muzikant. Het betekent dat de volgende plaat minstens zo goed moet zijn als 'Funky Queen'.
 
 
 
Wat hopen jullie het komende jaar in ieder geval te gaan bereiken?
 
We hopen om beter en beter te worden in ons schrijf proces en hopen ook te groeien als muzikant. Daarnaast willen we zoveel mogelijk live spelen. En natuurlijk een LP opnemen.
 
 
 
Tot slot dan nog het 'slotakkoord'.
Zijn er nog zaken die we zeker moeten weten?
 
Zoals eigenlijk al aangegeven, gaan we deze zomer een volledig album opnemen. Blijf dus op de hoogte!
 
 
 
 
Wij willen je bedanken voor het interview en wensen je veel succes met de EP en de tour.
Verder kijken wij erg uit naar het volledige album!
 
Twitter