RockZine
 
Kaleo
 
Kijkers van series als 'Suits' en 'Orange Is The New Black', maar ook spelers van de populaire videogame FIFA, zullen mogelijk de muziek van deze band al herkennen. Misschien onbewust, maar misschien ook wel heel bewust.

Aan het eind van 2016 reisde de IJslandse band al af naar Amsterdam voor een show in Nederland. Eind januari staat de band opnieuw in ons land op het podium, ditmaal in de TivoliVredenburg op 29 januari.

Hoogste tijd dus om de band Kaleo beter te leren kennen, wij spraken met zanger JJ Julius Son.
 
Luisterend naar jullie muziek, is het moeilijk dit onder één specifiek genre onder te brengen.
Hoe zou jij jullie muziek het beste beschrijven?
 
Onze nummers zijn zeer verschillend van elkaar, waarbij ik probeer me niet te beperken tot een bepaald genre. Ik omarm de diversiteit en probeer elk nummer vanaf het begin af aan zo essentieel mogelijk te houden.
 
 
 
Zoals aangegeven, is jullie muziek te horen in populaire TV-series en ook een in populaire game. Kun je ons iets meer vertellen over hoe dit tot stand is gekomen?
 
Het komt geregeld voor dat we gevraagd worden om onze muziek aan te sluiten bij TV, films en video games. Tegenwoordig is dit een mooie manier om een groot publiek je muziek te laten horen, welke anders misschien door velen niet gehoord zou worden.

Om onze muziek in FIFA terug te horen, is vooral leuk omdat ik het spel al speel van jongs af aan.
 
 
 
Voelt het ook als een eer om gevraagd te worden?
 
Ik denk dat je het wel kunt zien als een vorm van waardering, ja. Maar het is wel belangrijk om een goede keuze te maken, wanneer en waar je je muziek voor wilt laten gebruiken.

Wij hebben het geluk gehad dat wij enkele van deze mogelijkheden hebben gehad, welke tot een geweldige reactie hebben geleid.
 
Kaleo - AB
 
Vorig jaar hebben jullie het album A/B uitgebracht, met zeer positieve internatioanle recensies. Kun je ons wat meer vertellen over de totstandkoming van het album?
 
Als eerst wil ik zeggen dat het gewelding was om afgelopen zomer ons album uit te brengen met vervolgens de verbluffende respons erop.

De meeste nummers heb ik geschreven, voordat ik twee jaar geleden naar Amerika vertrok, maar het was een uitdaging om het album daadwerkelijk op te nemen en tegelijkertijd ook nog te touren. De opnames hebben we dan ook deels in IJsland gedaan, een deel in London, maar het grootste deel eigenlijk in verschillende plaatsen in Amerika.
 
 
 
Heb je ook een echte favoriet op het album?
 
Eigenlijk hebben alle nummers een persoonlijke betekenis voor mij, maar ik kan heel erg genieten van het live spelen van I Can't Go Without You of No Good.
 
 
 
Enkele van jullie videoclips zijn op wel zeer bijzondere locaties opgenomen. Zoals een in een vulkaan, of op een ijsschots. Waar is het idee vandaan gekomen voor deze, ongebruikelijke, maar wel fascinerende locaties?
 
We wilden live video's opnemen, waarbij wij het ideaal vonden om gebruik te maken van de prachtige natuur in ons thuisland IJsland. De uiteindelijke locaties, komen voort uit mijn eigen herinneringen.
 
 
 
Zijn er al plannen voor een nieuwe, avontuurlijke, locatie?
 
We hebben nog geen plannen voor toekomstige locaties.
Maar een ultieme locatie voor een nieuwe video zou natuurlijk de ruimte of de maan zijn.
 
Kaleo
 
Eind januari staan juli in de TivoliVredenburg in Utrecht, waarbij jullie ook al eerder in Nederland op het podium stonden. Hoe is jullie ervaring met het Nederlandse publiek tot nu toe?
 
We hadden een geweldige tijd tijdens onze laatste show in Nederland in Amsterdam afgelopen November. En kijken er dan ook naar uit om weer terug te komen. De vorige show was onze laatste Europese show, wat het een extra speciale avond maakte, met een geweldig publiek.
 
 
 
Wat kunnen mensen verwachten van een show van Kaleo? En waarom moeten we zeker komen?
 
De mensen kunnen een dynamische show verwachten, wanneer zij een live optreden bijwonen. We hebben altijd de mensen aangemoedigd om naar onze shows te komen, omdat het een andere ervaring geeft dan het luisteren naar het album. Live heeft het net iets meer.

Het is een voorrecht voor ons om te mogen touren over de wereld, met grote landen en steden, zoals Nederland. Wij hopen dan ook zeker dat jullie een keer een optreden bezoeken.
 
 
 
Dan rest eigenlijk alleen nog het slotakkoord! Zijn er nog dingen die we zeker moeten weten?
 
We willen nog laten weten, dat we erg dankbaar zijn voor onze luisteraars. Zonder hun steun, zou dit allemaal niet mogelijk zijn!
 
 
 
 
Bedankt voor het interview en we wensen jullie veel succes met de aankomende optredens!
 
Twitter