RockZine
 
The Stage Deluxe
 
Score
 
 
Datum review
20-12-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
22
 
 
Release
22-12-2017
 
 
 
De hardrockers van Avenged Sevenfold brengen zo vlak voor de kerstdagen een nieuwe versie uit van het album The Stage. De nieuwe uitgave krijgt de titel The Stage Deluxe mee. De Deluxe editie bevat naast de ‘bekende’ elf tracks van het origineel vier live uitvoeringen en ook een zevental andere tracks.

Evenals het origineel wordt het album afgetrapt met de titeltrack The Stage, waar vanuit een rustig en mysterieus begin snel uit wordt gebouwd naar een stevig geluid. Een mix van drums, gitaarrifs en de stem van zanger Shadows, waarbij het eindigt met een Mexicaans riedeltje. Klanken die ook later op het album nog terugkomen.

Van stevige drumrolls op Paradigm naar meer melodische lijnen op Sunny Disposition. Van stevig beukwerk op God Damn naar ronkende gitaren op Creating God. Een ding is zeker, de band draait de gaskraan weer goed open. Al wordt de kraan wat dichtgedraaid op Angels en het licht orkestrale Roman Sky.

Na de afsluiting van het ‘originele’ deel van het album met Exists, volgt een serie met covers van songs van Del Shannon, Mr. Bungle, The Beach Boys, The Rolling Stones en Pink Floyd. Met daartussen nog een Mexicaans intermezzo met een vertaling van Malaguena Saleros.

Avenged Sevenfold weet hierbij een fraaie uitvoering neer te zetten van Retrovertigo (origineel van Mr. Bungle). Waarbij de band op Runaway (Del Shannon) wordt bijgestaan door Warren Fitzgerald. Terwijl ook As Tears Go By in de uitvoering van de band uit California verrassend uit de hoek komt. En ook Wish You Were Here mag zeker worden genoemd.

Met een serie live uitvoeringen van The Stage, Paradigm, Sunny Disposition en God Damn wordt het album afgesloten. De live uitvoeringen zijn opgenomen tijdens het optreden van de band in de O2 Arena in Londen.

Voor wie de kerstdagen wat minder rustig wil doorkomen is The Stage Deluxe een goed begin. De heren rockers, leveren een flink portie rock af, met de nodige drum rolls, stevig gitaarwerk en zang tot aan schreeuwend toe. Met dan toch ook af en toe een wat meer melodischere stukjes en zeker ook verrassende uitvoeringen van de covers.
 
 
Twitter