RockZine
 
Rolling With The Punches
 
Score
 
 
Datum review
10-07-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
06-10-2017
 
 
 
Met de EP Fired Up gaf DI-RECT al een eerste signaal af van een ander geluid, hetgeen de band nog verder doortrekt naar de nieuwe langspeler Rolling With The Punches. Waarbij gelijk misschien ook wel een vraag naar voren komt of de band niet te ver is doorgeslagen?

Want ja, het album klinkt fris, funky en ook soulvol, maar mist toch wel een beetje de rock van de Haagse mannen. De stevige gitaarlijnen van Spike zijn ver te vinden op het album, al schuilt er nog wel een voorzichtige gitaarsolo in Wouldn’t Understand It. De gitaarsolo op Love In Kind mag dan zeker wel in de categorie zeer aangenaam worden geplaatst.

Duidelijk is dat de invloed van zanger Marcel Veenendaal, diep doorwerkt op het nieuwe werk van de band. En eerlijk toe gegeven, zijn stem pas zeker goed bij de nummers van het nieuwe plaatje. Meer dan op eerder werk van DI-RECT met Veenendaal weet de zanger de verschillende kanten van zijn stem neer te zetten. Van hoog tot laag, van swingend naar soulvol.

Zoals al benoemd, is het zeker geen slecht album van de band. Zo springen songs als Rockstar, Lovin’ The City en misschien wel het sterkste nummer van het album With A Little Help er wel boven uit.

De toevoeging van de blazerssectie doet de band zeker ook geen kwaad. Zeker op nummers als Richochet en het al eerder genoemde Lovin’ The City nemen zij her en der de hoofdrol over.

Toch blijft een gevoel hangen: is het niet wat te ver doorgeslagen? En het antwoord blijft toch wat lastig. Want de band levert op Rolling With The Punches zeker goede tracks af, maar misschien in het totaalplaatje had ook nog wel een echte rockknaller mogen zitten.
 
 
Twitter