RockZine
 
Lighthearted Years
 
Score
 
 
Datum review
20-10-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
20-10-2017
 
 
 
Jacqueline Govaert keert terug met het album Lighthearted Years, zon drie jaar na de release van de laatste solo-plaat Songs To Soothe. Govaert heeft de tijd genomen voor het nieuwe album en dat is ook zeker terug te horen.

Het album voelt, na de lagere aangename bas tonen aangevuld met strijkers, direct vertrouwd aan wanneer de zangeres de eerste zanglijnen inzet op de opener Back Of My Hand. Een perfect ingekleurde song, met een tintje soul. Een sterke start van het album Lighthearted Years.

Een meer catchy en poppy karakter is terug te horen op Old Records, waarin de zangeres terugkijkt op de tijd met Krezip. Een onderwerp wat ook verder op het album nog wel een rol inneemt.

Jacqueline Govaert laat op het album ook duidelijk haar voorliefde voor de piano horen. Zo speelt het toetseninstrument een (duidelijke) hoofdrol op onder andere Falling, Corner Of The World, Long To Believe You en de afsluiter For All Time. Waarbij de laatste toch wel wat doet terugdenken aan de Krezip tijd.

Naast de piano hebben ook de strijker-partijen de overhand op de jongste release van Govaert. Deze komen duidelijk naar over op onder andere het eerder genoemde Falling, maar ook op Rhythm Of Your Heart en de titeltrack Lighthearted Years. Terwijl By The River dan wel een echt gitaarliedje is.

Het album Lighthearted Years golft een beetje heen en weer tussen rustigere songs en wat meer uptempo songs. De zangeres heeft hierbij wel wat meer de pop kant opgezocht, ten opzichte van haar eerder solo materiaal. Maar zoals we van de zangeres zijn gewend, is het een sterk album geworden.
 
 
Twitter