RockZine
 
Look Ahead And See The Distance
 
Score
 
 
Datum review
10-08-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
06-10-2017
 
 
 
Look Ahead And See The Distance is de titel van het nieuwste album van de band Racoon, maar dat geldt niet voor de volledige inhoud van het album. Het album herbergt de nodige tracks, welke de band eerder dit jaar uitbracht op de EP Look Ahead. Met de nieuwe langspeler wordt hier dan het ‘See The Distance’ gedeelte aan toegevoegd.

Racoon zet dan ook op de plaat de lijn van de EP verder voort. Waarbij dit ook wel de lijn is, die we de laatste jaren kennen van de band: Mooie, vaak wat rustigere, gitaarliedjes. Even leek de band weer wat meer kracht bij te gaan zetten met de release van de single Bring It On, maar het merendeel blijft toch wat rustiger.

Dat neemt niet weg dat het album Look Ahead And See The Distance een sterk album is. Voor de echte rockers, zal het misschien wat moeilijker te verteren zijn, in ieder geval niet veel springwerk. Maar voor menig muziekliefhebber, levert het album weer genoeg luister plezier.

Het album heeft wellicht wel een wat zwaardere lading dan eerder materiaal van de band. Dit door de verwerking van de moeilijke tijden van onder andere zanger Bart in de diverse nummers op het album. Eén ding is in ieder geval zeker, elke regel tekst klinkt geloofwaardiger dan ooit.

De band gaat van heel rustig op Hate To Love naar uptempo en energiek op Bring It On. Met een sterk The Battle Of Springtime, wat meer power op Soon om te eindigen met het kleine Stay Little. Om zomaar een selectie uit de nummers van het album te geven. Een album, welke een luisterbeurt meer dan waard is.
 
 
Twitter