RockZine
 
New Mistakes
 
Score
 
 
Datum review
12-02-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
13-10-2017
 
 
 
Met wat vertraging beland op mijn review bordje, maar zeker de moeite waard: New Mistakes van de Canadese singer-songwriter Terra Lightfoot. Alweer de derde plaat van de zangeres, waarop een twaalftal nieuwe nummers zijn terug te vinden.

Het album biedt een mooie mix van rock, country, een vleugje americana, een beetje blues en ook wel wat pop. Oftewel een aardige afwisseling, maar zeker geen allegaartje. Terra opent direct sterk met Paradise, waar direct een aangename sound is te horen met de gitaar en de bas, welke even later fraai wordt aangevuld met de stem van de zangeres.

Na het eveneens uptempo Pinball King volgt een wat rustiger nummer met Ruthless. Een nummer met een vleugje americana en wellicht ook nog wel een tintje blues. Waar het nummer You Het High meer een singer-songwriter song is, met een lichte gitaar begeleiding.

Stevig weet Lightfoot ook uit te pakken op het album New Mistakes. Nummers als Stars Over Dakota, Slick Back Kid en Hold You kennen allen een aangename stevige sound. Waarbij op Hold You een aardig staaltje orgelrock wordt neergezet.

In het meer rustigere vaarwater horen dan weer Norm Gale en Three In The Morning, waarbij eerstgenoemde misschien net even wat minder sterk is. Om af te sluiten met Lonesome Eyes, welke een lichte gospel feeling kent. Een meer dan aardig album, welke zeker als cadeautip kan worden gerekend voor de december maand.
 
 
Twitter