RockZine
 
Tales From The Back Seat
 
Score
 
 
Datum review
01-11-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
12-01-2018
 
 
 
De Ierse Indierockers The Academic, brengen met Tales From The Back Seat hun eerste langspeler uit, nadat de band eerder al de EP Loose Friends had uitgebracht. Een tweetaal tracks van de EP zijn ook terug te vinden op de langspeler, te weten: Different en Northern Boy. Daarnaast zijn nog een achttal nieuwe songs op het album terug te vinden.

Direct vanaf de eerste klanken wordt de algemene sound van het album neergezet met Permanent Vacation: een bijna typisch Brits gitaar poprock geluid. De openingstrack kent daarbij verder ook een erg vrolijk karakter. Een vrolijke noot welke ook zeker terug te horen is op Bear Claws.

Catchy songs, is zeker een term die geldt voor de songs van de jonge Ierse gasten van The Academic. De track Different is hier zeker een goed voorbeeld van. En ook wel een logische keuze om dit nummer ook op de langspeler uit te brengen.

Om te zeggen dat het album echte uitschieters heeft naar het positieve, nee. Maar daarentegen staat wel dat er ook geen nummers zijn die in negatieve zin opvallen. Een redelijk gelijkmatig album dus eigenlijk.

De gitaren nemen een belangrijke rol in op de diverse tracks, met fraaie accenten op Fake ID, en een sterke begeleiding lijn in het intro op Northern Boy. Waar de baspartijen weer een aangename hoofdrol op zich nemen op Why Canít We Be Friends.

The Academic bewijst zo aan het begin van 2018 dat het rockgenre nog niet dood is. Al is af en toe wel wat meer elektronica terug te horen, toch blijven de heren de rockklanken trouw. Tales From The Back Seat is een lekker album zo om het zonnetje te laten schijnen in de winterperiode.
 
 
Twitter