RockZine
 
The Kik Hertaalt!
 
Score
 
 
Datum review
17-12-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
01-12-2017
 
 
 
The Kik oogstte al eerder lof met zijn hertalingen, bij onder andere de ochtendshow van Giel (Schuilen Bij Jou), maar ook bij De Beste Zangers van Nederland. De band heeft dit nu verder opgepakt, met het album The Kik Hertaalt! als resultaat.

Zanger Dave von Raven wist naast het dirigent-stokje ook nog tijd te vinden om met zijn makkers de studio in te duiken voor een onvervalst Nederlandstalig album. Met daarbij de nodige herkenning, van de klanken van Friends (The Rembrandts), Oasis en Niels Geusebroek tot aan Losing My Religion van REM, ze worden allemaal ‘hertaalt’.

Vrijwel direct wordt de herkenbare stijl van The Kik ingezet met de eerste tonen van een Ik Sta Voor Jou Klaar. Een mix van Nederpop en Nederlandstalige beatpop in een Beatles-sfeertje. Het vertrouwde geluid van de band weet verrassend goed te passen rond de bekendere en misschien wat minder bekendere deuntjes van de originele nummers.

De band voorziet de nummers her en der ook van een extraatje, zo klinken er accordeon klanken op Bankje In De Zon en vormen de koper partijen een aangename aanvulling op December. Op Het Is Voorbij is er dan juist weer genoeg ruimte voor de gitaren om te excelleren.

Een nummer welke helemaal in The Kik stijl past is het korte, maar zeer krachtige Geen Rooi Cent. Een hertaling van Can’t Buy Me Love van niemand minder dan The Beatles. Waar verder ook Het Wordt Weer Zomer, Goedenacht Vrienden en Zij opvallen in de categorie korte nummers.

Misschien verrassend is het wel dat juist dan Schuilen Bij Jou ontbreekt op het album. De hertaling van het nummer In Your Arms van Chef’ Special, kon eerder al op de nodige positieve reacties rekenen en misschien daardoor wel een klein gemis op het album. Desalniettemin een lekker album, waar teksten niet letterlijk worden vertaald, maar een eigen leven meekrijgen.
 
 
Twitter