RockZine
 
King Jack
Foto : Berend Otto
Members Boaz Kroon (zang en basgitaar)
Guido Blom (gitaar)
Thijs Boontjes (toetsen)
Ferry Kunst (drums)
Periode 2006-2012
 
Biografie
Discografie
Links
 
2006
De rockband King Jack is ontstaan in 2006, toen de vier vrienden Boaz, Thuis, Ferry en Guido besloten samen een band te starten. Met hun stevige rockmuziek is geen zaal voor hen te klein, waarbij ze support-act zijn geweest bij onder andere Golden Earring, De Dijk en De Staat!
 
2008
De band levert een bijdrage op de MCN Unsigned cd 'The Young Ones'. Een project van het Nationaal Pop Instituut waarop bandjes zonder platendeal ieder twee nummers mogen opnemen.
 
 
De band krijgt landelijke bekendheid door een optreden in het televisie programma 'De Wereld Draait Door' in 2008, waar men uiteindelijk een platencontract bij Sony BMG aan over houdt.
 
 
In de periode rond 2008 zijn de bandleden Boaz Kroon en Thijs Boontjes ook actief in de begeleidingsband van Anouk.
 
2009
januari 2009 is de band terug te vinden op het Noorderslag festival in Groningen. Later in de maand wordt de eerste single 'Sunrise' van de band uitgebracht.
 
 
In juli 2009 wordt bekend dat Anouk bassist Boaz Kroon uit de band heeft gezet, als reactie hierop besluit Thijs Boontjes de band van Anouk ook te verlaten. Het vertrek levert veel aandacht op in de media.
 
2011
Eind 2011 komt het eerste titelloze album van de band uit, vooraf gegaan door de single 'Some Girls'. Het album kenmerkt zich door de stevige invloeden van de jaren 60-en70-rock.
 
 
De band wordt goed opgepakt door onder andere 3FM, waarbij de band onder andere in de radioshow van Rob Stenders een optreden mag geven.
 
2012
Begin 2012 wordt het nummer 'Take Me Home' van King Jack gebruikt in een commercial van Vodafone. In de commercial zijn de bandleden zelf ook terug te zien.
 
 
De band is verder terug te vinden op diverse podia in het land.
 
 
Op 23 december geeft de band zijn laatste concert in de Melkweg in Amsterdam. De band besluit om na 7 jaar met elkaar op het podium te hebben gestaan elk hun eigen weg in te slaan.
 
Twitter