RockZine
 
Rigby
Members Christon Kloosterboer (zang en gitaar)
Lars van Starrenburg (basgitaar)
Bart Meeldijk (drums)
Periode 2008-heden
 
Biografie
Discografie
Links
 
2008
Na een korte periode in de band XYP, richt zanger Christon Kloosterboer in 2008 een eigen band op met bevriende muzikanten van het Rotterdamse conservatorium: Rigby. De bandnaam wordt afgeleid van het nummer 'Eleanor Rigby' van The Beatles.
 
 
De band brengt in 2008 de single 'Pass You By' in eigen beheer uit, waarvoor men ook zelf een videoclip maakt. Het nummer weet de 28ste plaats in de top 100 te bereiken.
 
 
Met het succes van de eerste single weet de band optredens in de wacht te slepen op festivals als Beatstad Heat en de Zwarte Cross. De band wordt door 3FM uitgeroepen als Serious Talent.
 
 
In het najaar van 2008 tekent de band een platencontract bij Universal Music, waar later in het jaar op dit label de single 'Parade' wordt uitgebracht.
 
2009
Begin 2009 is de band te bewonderen in het programma 'De Wereld Draait Door' en staat de band ook in de HMH als het voorprogramma van de Kaiser Chiefs.
 
 
In juni komt het debuutalbum 'Everything Must Go' uit, welke wordt gepresenteerd in de Melkweg in Amsterdam.
 
 
Vlak na de zomer van 2009 besluiten drie van de bandleden de band te verlaten. Na een korte zoekperiode weet de band drie vervangers te vinden, waarmee men vanaf september een seizoen lang de huisband is bij 'De Wereld Draait Door'.
 
 
Aan het eind van 2009 tourt de band mee met Moke als voorprogramma, waarbij de tour wordt afgesloten in Paradiso in Amsterdam.
 
 
Voor de Serious Request 2009 wordt het nummer (en vierde single van de band) 'One Song' gebruikt als anthem door 3FM.
 
2010
In januari 2010 speelt de band tijdens het Noorderslag festival op het Serious Talent podium.
 
 
Vanaf maart 2010 tourt de band met de 'Everything Must Go Clubtour' langs de zalen in Nederland, waarna de band terug de studio induikt voor de opnames van het tweede album.
 
 
Eind 2010 komt de eerste single 'Fire' uit van het tweede album, waarna in februari 2011 het album 'Solid Ground' volgt. Het album wordt door de band omschreven als 'rauwer, steviger, eigentijdser en meer volwassen'.
 
2011
Enkele nummers van de band zijn terug te horen in commercials. Zo is het nummer 'Fire' te horen in een commercial van Grolsch en wordt het nummer 'Breathe' gebruikt in een commercial van Nutella.
 
 
Voor de film 'Alle Tijd' in april 2011, is het nummer 'Always You' terug te horen.
 
 
Met het nummer 'Time' weet de band een Youtube-hit te scoren met de videoclip, waarin een rol is weggelegd voor cabaretier Jochem Myjer.
 
2012
Het begin van 2012 wordt besteed aan de opnames van nieuw materiaal, waarvan de single 'Take a Chance' het eerste voorproefje is.
 
 
Op 6 oktober 2012 wordt het album 'Fire & Ice Sugar & Spice' gepresenteerd en gereleased in Tivoli in Utrecht.
 
2013
Begin 2013 tourt de band met de 'Fire & Ice Sugar & Spice' tour door het land.
 
Twitter