RockZine
 
Titel
De verkeerde afslag
 
Geschreven door
Lurk
 
Datum
30 December 2018
 
Ondanks alle hulpmiddelen in de wereld, denk aan de Tom Tom’s en Google Maps, kan het zomaar eens voorkomen dat je een verkeerde afslag neemt. Meestal kun je dan wel weer een afslag verder omkeren en is het probleem opgelost. Wanneer het aankomt op muzikale wegen, zien we de laatste tijd ook helaas ook wat verkeerde afslagen die worden genomen. Waarbij het terug raken op de juiste weg niet zo vanzelfsprekend is.
 
Zijn de meeste van de radio stations al de nodige tijd het padje kwijt, raken de artiesten zelf ook steeds meer verstrengeld in de jungle van de muziekindustrie. Een sprekend voorbeeld hiervan, kunnen we toch wel Douwe Bob noemen. Ergens heeft hij de verkeerde afslag gekozen, van aangename rock muziek, naar disco-achtige klanken. Misschien iets te veel songfestival lucht opgesnoven?
De dames en heren van 3voor12 hebben al jaren een mooi initiatief met de ‘Song van het Jaar’. Vaak ook met een (best wel) terechte winnaar, maar anno 2018 blijkt dat ook bij een publieksprijs een verkeerde afslag genomen kan worden. Dan nog maar te zwijgen over het feit dat de song van het jaar 2018 eigenlijk uit 2016 stamt. Hoe is het mogelijk dat een nummer, welke ongeveer hetzelfde klinkt als elk nummer van de betreffende band, als beste nummer van 2018 uit de bus komt?
Wanneer we het positief bekijken, dan is in ieder geval nog wel een ‘echte’ band met de prijs aan de haal gegaan. Nog wel echte drums, gitaren en bas en geen puur computer werkje, of een Neder hip-hop nummer met een beatje kopie nummer 101.
Bekend was natuurlijk al langer dat de ‘specialisten’ bij The Voice al een aardig tijdje de weg kwijt zijn. Zo bewijzen ze ook weer tijdens de recente editie. Sorry, dat ik toch nog een paar kijk pogingen heb gedaan. Maar met deelnames van een Navarone, Luminize en Mattanja Joy Bradley, zijn er toch drie redenen.
Ongelooflijk blijft het dat laatstgenoemde, niet door de Blind Auditions komt. De talloze gevoelloze, schreeuwende, oor suis veroorzakende zangeressen krijgen wel een stoel aan het draaien. Maar een stem waar gevoel in zit, die nemen ze liever niet mee. En na al die jaren lijken ook steeds meer kijkers het met mij eens te zijn. Hulde aan Nederland. En voor RTL: misschien eens tijd om een grote bezem door het programma te jagen, of beter nog, een jaartje te laten verdwijnen?
Rest mij alleen de navigatie nog goed in te stellen, op een mooi 2019. Waarbij ik ook een ieder die dit leest een mooi uiteinde van 2018 toewens en een voorspoedig 2019 toe te wensen. Een jaar waarin we hopelijk weer de juiste afslag nemen.
Twitter