RockZine
 
Titel
De wederopstanding
 
Geschreven door
Lurk
 
Datum
01 April 2020
 
Het jaar 2020 is afgetrapt, naast het begin van een nieuw jaar, ook de start van een nieuw decennium. Waar zo aan het eind van 2019 al langzaam wat voorzetjes in de goede richting werden gezet, is het nu zaak om die ook af te maken en de wederopstanding in te zetten. Een tijd, waarin het weer draait om échte muziek!
 
Met de aankondiging van de jaarlijkse Top 2000, was daar de grote verrassing op plekje 4 terug te vinden. Een echte muzikant, wist met een echt nummer, een meer dan terechte plek in de lijst te bemachtigen. Hulde voor het NPO Radio 2 publiek voor het stemmen, maar zeker ook hulde aan Danny Vera voor het maken van het nummer. Hij blijf zichzelf trouw en ging niet op in de menigte, maar besloot echt muziek te blijven maken in plaats van bagger.
Al iets eerder in 2019 leek ook Pinkpop directeur Jan Smeets weer terug bij zijn positieven te zijn. Voor de 2020 editie staan er weer eens fraaie namen op het affiche, met de Red Hot Chilli Peppers, Guns N’ Roses en, jawel, de al eerder genoemde Danny Vera. Weer wat meer namen die ‘thuishoren’ op dit festival, waarbij je je dan toch afvraagt wat de naam van Kensington doet op de line-up…
Een wederopstanding lijkt in 2020 dan ook te gelden voor Dinand Woesthoff. Door menigeen afgekraakt in zijn tijden van Kane, maar zeker ook door menigeen bewonderd. Zo komt er, terecht, een mooi eerbetoon aan deze band, georganiseerd door Heleen van Royen en drummer Bart Meeldijk. Onder de noemer ‘Kane Down On Me’ vertolken diverse muzikanten nog een keer het werk van de Haagse rockband. Daarnaast heeft dhr. Woesthoff ook aangekondigd, dat er in 2020 dan echt solo werk aan zit te komen. Hierbij al vast één nieuwsgierig iemand.
Voor alle personen die eind 2019 de concerten van Krezip in de Ziggo Dome hebben gemist, gloort in 2020 genoeg hoop om de band nog eens tegen te komen, na zijn wederopstanding. Welk festival line-up je er ook bij pakt, één naam lijkt toch wel een zekerheidje: Krezip. Het is bijna verrassender als de band niet optreedt op een festival! Maar wanneer de band in de buurt komt van het niveau van de jubileumconcerten, is het echter wel al gegarandeerd een geslaagde act tijdens het festival!
Het komend jaar wordt ook het jaar van weer een eindtoernooi in het mannenvoetbal. Na het missen van de nodige eindtoernooien, mogen de heren voetballers in de zomer van 2020 Europa doorreizen voor het EK. Nou ja, eerst maar wat wedstrijden in eigen land weten te winnen. Een kleine wederopstanding? De vrouwen hebben de laatste tijd laten zien hoe je het moet doen op een toernooi, dus dat kunnen de mannen dan toch niet op zich laten zitten in 2020?
Maar daarnaast hebben we ook nog een klein evenement in Tokyo. Zonder dronkenmanshuis, zal het wel saai worden voor de heren en dames sporters. En dat net op het moment dat er zelfrijdende Toyota’s de sporters van A naar B konden brengen. Scheelt mogelijk weer wel een medaille kandidaat naar huis sturen.
Zo staat er in twintig-twintig, of tweeduizend twintig, nog wel wat op het programma. Gaan we de wederopstanding zien, of beter nog horen, van echte muziek? Gaan we historische momenten beleven op het podium en op de sportvelden? Zijn er (nieuwe) rock artiesten die ons gaan verrassen? Niemand die het weet, maar laten we er in ieder geval op hopen!
Gegroet, uw RockZine columnist, Lurk. Die misschien ook wel een wederopstanding tegemoet gaat na een rustig jaartje?
Twitter