RockZine
 
Titel
Een kwart 2017
 
Geschreven door
Lurk
 
Datum
04 March 2017
 
Met de schok van de eerste maand van 2017 nog in de benen, zit het eerste kwart van 2017 er al weer op. Zo wist Jantje Smeets Pinkpop na januari nog verder de grond in te boren en bleef de doorbraak van een nieuwe veelbelovend rock talent helaas uit. Nog niet echt veel reden dus om uit het 2017 dalletje te komen.
 
Helemaal niet met een serie Voice Kids en Flopdols na het dramatische seizoen van de volwassen versie van The Voice. Als je denkt dat het niet triester kan, krijg je er op RTL 5 nog een schepje bovenop. Om dan nog maar te zwijgen over de mensen die zich daar 'Jury' durven te noemen.
Wat ik mij wel dan wel afvraag is: waar is Roger Peterson gebleven? Hij was ooit zo verstandig om uit de talentenjacht Idols te stappen en zijn eigen weg te volgen met Intwine. Een verfrissende band, met een aangename mix van Caribische klanken met lekker rock. Na een veelbelovende start, ging dit dan toch als een nachtkaarsje uit.
Heeft het eerste deel van 2017 dan echt niets opgebracht? Nou dat dan ook weer niet. Misschien hebben we al reeds het beste album van het jaar mogen begroeten. Het album Oscillation van Navarone komt in ieder geval zeker in aanmerking voor deze titel in 2017. Een onvervalst rock album, waarop de band zich weer van een andere kant laat horen. Helaas toch dat slechts weinigen dit lijken te waarderen. Onterecht!
Verrassend, maar zeker niet onaangenaam kan de samenwerking van George Kooymans, Henny Vrienten en Boudewijn de Groot worden genoemd. De Vreemde Kostgangers leverde een verrassend Nederlandstalig album af, met toch de nodige rock feeling.
Waar in Nederland het nieuwe rocktalent een beetje uitblijft hebben onze zuiderburen er wel eentje weten te vinden. De Black Mirrors, brachten afgelopen kwartaal de EP Funky Queen, met een viertal lekkere garage rock tracks, met her en der een vleugje blues. Hopelijk kunnen zij de belofte inlossen.
Gelukkig hebben we altijd nog het Nederlands elftal om een beetje bij te komen en nog eens een keertje goed te kunnen lachen. 'Ohne Holland fahren wir zum WM' kan weer volop uit de kast worden gehaald. Maar gelukkig kunnen we daar allemaal Blind de schuld van geven. Per slot van rekening staat hij op het veld met een motivatie van lek me vestje, elke bal te verkloten. Miljoenen verdienen de heren, maar geen enkele speler die zich geroepen voelt om inzet te tonen of in ieder geval te proberen. Een andere conclusie kan zijn dat Nederland misschien eens realistisch moet worden en moet concluderen dat we op dit moment gewoon niet zo goed kunnen ballen. Zo aan het einde van het eerste kwart van 2017 een pluim voor Danny. Een pluim omdat hij het durfde met dat zootje!
Twitter