RockZine
 
Titel
Stop!
 
Geschreven door
Lurk
 
Datum
02 April 2018
 
Mezelf nog zo voorgenomen dit seizoen van The Voice aan me voorbij te laten gaan. Maar met het prachtige televisie aanbod dezer dagen, toch een keer beland op de verkeerde zender op het verkeerde moment. En mensen, wat ben ik blij dat ik nog niks van dit seizoen had meegekregen. Slechts na een (deel van een) enkele aflevering, weet ik voldoende: Stop!
 
Man, man, man, wat een niveau. Wat een ‘talenten’ zeg. En dan nog vier coaches op een rij die, mogelijk doordat ze ondertussen doof zijn geworden, nog voldoendes uitdelen. Of misschien krijgen ze uitbetaald, naar verhouding van de cijfers welke ze geven. Om dan nog maar te zwijgen over de kijkers, want veel triester kan het eigenlijk niet worden dat deze mensen ook nog voldoendes geven. Al is met een simpele hack, of Hans Klok in dienst, natuurlijk een 1 ook zo veranderd in een 10…
Man, man, man, wat een niveau. Wat een ‘talenten’ zeg. En dan nog vier coaches op een rij die, mogelijk doordat ze ondertussen doof zijn geworden, nog voldoendes uitdelen. Of misschien krijgen ze uitbetaald, naar verhouding van de cijfers welke ze geven. Om dan nog maar te zwijgen over de kijkers, want veel triester kan het eigenlijk niet worden dat deze mensen ook nog voldoendes geven. Al is met een simpele hack, of een Hans Klok achter de schermen, natuurlijk een 1 ook zo veranderd in een 10…
De enige zinnige opmerking die van de coaches kwam, ging niet eens is over het programma. Anouk probeert de show nog te redden met wat cabaret. Gewoon lekker keihard je broodheer een sneer geven, met de geweldige kijkcijfers van iets met Late Night in de titel. Ons aller Ali, heeft RTL toch echt wel een goed wurgcontract gegeven. Ben bang dat de zender nooit meer van deze gast afkomt. Hij bewijst voor de zoveelste keer, niks toe te voegen en alleen maar alle aandacht op zichzelf proberen te krijgen.
Nadat het zoveelste nummer is verkracht en je in de ogen van de heren van Nothing But Thieves ziet, dat ze spijt hebben ooit ja gezegd te hebben tegen een optreden in de show, is het genoeg geweest: TV uit.
De afgelopen seizoenen hebben nu toch eindelijk wel eens bewezen dat het programma niks oplevert? Of zullen we even het rijtje top hits van de winnaars achter elkaar zetten. Oh wacht, dan hoef je niet eens te beginnen. Winnaars krijgen alleen nog aandacht met een vooropgezet spelletje bij een radio station, maar zeker niet met hun muziek.
Alleen de heren en dames van RTL kijken vast alleen naar de kijkcijfers om te oordelen. En dan hebben ze met Gordon in dienst natuurlijk de ideale persoon in huis om cijfers te kunnen manipuleren. Of worden mensen soms betaald om te kijken? Of in ieder geval hun beeldbuis aan te zetten op de zender. Want zodra het programma weer van de buis is, laten al die miljoenen mensen de ‘talenten’ stikken, en verdwijnen deze sneller dan het licht, weer in de anonimiteit.
Het advies is dan eigenlijk ook simpel. Voor de zogenaamde talenten: stop met zingen (of de poging hiertoe). Voor de coaches: stop met liegen. Mensen thuis: stop met kijken. Presentatoren: stop met recht praten wat krom is. Eigenlijk voor heel The Voice: Stop!
Twitter