RockZine
 
Titel
Verwachtingen
 
Geschreven door
Lurk
 
Datum
31 December 2017
 
Alweer aanbeland op de laatste dag van 2017, een jaar welke weer ongelooflijk snel voorbij is gegaan. Morgen is het alweer 1 januari en begint er een nieuw jaar, het jaar 2018. Hopelijk een jaar van 2018 (nieuwe) rock hits!
 
Het jaar 2017 zal niet de boeken in gaan als het beste rock jaar, maar toch schijnt er zo door de grote donkere bomen toch af en toe nog een klein lichtje. Zo kwam er aan het einde van afgelopen zomer opeens een ‘nieuw’ bandje om de hoek kijken: The Overslept. Benieuwd wat zij voor plannen hebben voor 2018.
Een ander lichtpuntje was toch ook zeker Navarone! Mijn collega’s van RockZine riepen hun album Oscillation eerder al uit tot het beste album van 2017 en daar wil ik nog aan toe voegen dat het ook zeker één van de betere live acts was in 2017!
2017 is het ook het jaar waarin de fans van Within Temptation een goede week hun adem moesten in te houden, waarna ze werden gerustgesteld dat ooit ’s-Neerlands grootste export product (op gebied van de Muziek) toch wel blijft bestaan. In de pauze van de band zijn overigens wel een aantal aardige projecten naar voren gekomen. Wat te denken van For All We Know, maar ook My Indigo was een verrassend geluid.
Een bijna beschamend jaar was het wel voor de radio in Nederland. 3FM bewijst nog verder weg te kunnen zakken en alles waar het ooit voor stond nog verder achter zich te laten. Van HET pop- en rockstation van Nederland naar de diepe bodem gezonken. Bij de buren van NPO Radio 2 weten ze daarnaast behoorlijk met elkaar in de clinch te gaan. Het best beluisterde programma wordt van de zender gehaald, er wordt daarna een compromis gesloten en vervolgens komen de vrienden van de AVROTROS nog met een onverwachtse directe rechtse zo naar het einde van het jaar toe.
Man, man, man. Geef Rob Stenders gewoon zijn plekje terug op de radio. Een DJ welke al veel Nederlands (rock) talent heeft gesteund, verdient gewoon een plekkie op de zender. Wissel voor mij part het 4 om 3 dagen schema per week om. Rob blij, Annemieke blij, Nederland blij, opgelost toch?
Die andere voorstander van nieuwe talent is dit jaar ‘ondergedoken’ bij Radio Veronica. Giel Beelen keerde terug in de ochtend en wist, zeker in zijn eerste weken, menig Nederlands muziektalent weer naar zijn show te lokken. Toch blijft het misschien een wat vreemd plekje om nieuw talent de kans te geven, tussen al die verplichte oudere hits door. Gezegd moet wel worden dat deze zender een hoop minder bagger draait dan op menig ander station.
Wat zijn dan de vooruitzichten voor 2018? Ik moet eerlijk bekennen: ik heb geen idee. De eerste namen voor de festivals, bieden in ieder geval al weer de ‘vaste namen’. Probeer dus maar weer eens een festival te vinden zonder Kensington. Succes! Verrassend lijkt het vooralsnog dus niet te gaan worden.
Maar goed, zonder verwachtingen kan het toch alleen maar meevallen? Dus verras mij, verras Nederland, verras de wereld en dat het maar een heel mooi 2018 mag worden!
Twitter