RockZine
 
The overslept
 
In de zomer van 2017 ging het opeens snel met de band The Overslept. De band werd uitgeroepen tot Serious Talent door 3FM en de nummers 'Stolen Car' en 'Save Our Souls' werden gemaakt op 538. Ook op andere radio stations werd de band goed opgepakt.

Aan het begin van 2018 gaat het de band nog steeds voor de wind, met optredens op niet de minste festivals als Paaspop, Pinkpop en Appelpop. Daarnaast kwam onlangs ook de nieuwe EP 'Signals' uit en is de nieuwe single 'Figure It Out' ook terug te vinden op diverse playlists van radio stations.

Meer dan genoeg reden om eens goed kennis te maken met de heren van The Overslept.
De laatste periode is het hard gegaan voor de band The Overslept. Maar wie is / zijn 'The Overslept'?
 
Sem: The Overslept is een pop-rock band uit Hilversum bestaande uit de jeudvrienden Sem Jonkhout (Lead vocals), Délano Ladurner (Gitaar), Tommy van der Leer (Bas) en Daniël van den Brink (Drums).

We maken catchy popsongs met een dosis gitaren, waarbij we ons graag laten inspireren door vele muziekstijlen. Maar de rode draad in onze muziek is zonder twijfel pop-rock.
 
 
 
Hoe hebben jullie deze afgelopen periode beleefd?
 
Sem: De afgelopen periode was echt geweldig voor ons. Een periode vol prachtige shows en nieuwe muziek, met Pinkpop natuurlijk als kers op de taart. En het ziet er naar uit dat de tweede helft van 2018 net zo mooi gaat worden als de eerste!
 
 
 
Geeft het ook een bijzonder gevoel om op een festival als Paaspop of Pinkpop te mogen spelen?
 
Sem: Het voelt heel bijzonder, ja. Nog niet zo heel lang geleden waren wij allemaal nog gewoon bezoekers op exact deze festivals. Niemand van ons had kunnen zeggen dat het ineens zo hard zou gaan, dat we zelf binnen een jaar op deze festivals zouden spelen.
 
 
 
Ten opzichte van andere festivals, is het spelen op zulke grote festivals erg anders?
 
Délano: Het grote verschil is de adrenaline die je krijgt van de grote hoeveelheid mensen waar je voor staat te spelen! Dat maakt een groot festival zoals Pinkpop of Paaspop een andere ervaring. Voor de rest moet je zo'n show natuurlijk spelen zoals je de rest van de festivals ook speelt: altijd de volle 100% geven.
 
 
 
Later dit jaar staat ook Appelpop nog op het programma, ook geen 'kleintje' onder de festivals. Benaderen jullie deze show nu anders, met de ervaring van de eerdere 'grote' festivals?
 
Tommy: In principe proberen we tijdens elke show uit te pakken, zoals Délano ook aangaf, en mensen een zo'n compleet mogelijke concert-ervaring te geven. Bij Pinkpop kregen we echter de kans om wat extra te doen in de vorm van Pyro-techniek en confetti en dat gaf toch een extra dimensie. Mocht dat bij Appelpop weer lukken, zullen we dat zeker aanpakken!
 
The Overslept (Live)
 
Ook voor 2017 waren jullie al actief als band, kunnen jullie ons iets meer vertellen over het pad hiernaartoe?
 
Daniël: We zijn begonnen in 2014 en hebben vanaf het begin altijd keihard gewerkt om onszelf op de kaart te zetten, om te beginnen in Nederland! Dat ging met veel ups en downs en vooral van de downs hebben we veel opgestoken. We zijn altijd heel kritisch op onszelf, wat ons helpt om het meeste uit onszelf te halen. De meest belangrijke les tot nu toe is denk ik dat we hoe dan ook dicht bij onszelf moeten blijven.
 
 
 
Heeft het huidige muziek klimaat, met veel 'computer' en dance-georieëlnteerde muziek, ook zijn uitwerking gehad op jullie als band om door te breken?
 
Sem: Ik denk juist dat de rockmuziek een nieuwe opmars maakt, waarmee er meer deuren zijn geopend voor nieuwere rock-acts. Enkele jaren geleden was er op de grote radiostations nergens rockmuziek te bekennen in Nederland. Dat is de laatste jaren wel anders geworden en dat is voor ons heel belangrijk geweest.
 
 
 
The Overslept - Signals
Onlangs kwam alweer jullie derde EP uit, met de titel 'Signals'. In hoeverre verschilde het (opname) proces ten opzichte van de eerdere EP's?
 
Delano: Het grote verschil zit hem denk ik in de kennis die we hebben meegekregen van de vorige EP's en de mogelijkheden die we nu hebben door de hulp van ons label, 8ball Music.

We hebben het altijd heel erg leuk gevonden om naast het schrijven, onze eigen muziek ook grotendeels zelf te produceren. Hiervoor hebben we deze keer ook ruim de tijd en ruimte gekregen om er samen met producer Holger Schwedt helemaal in te duiken en het met elkaar te creëren
 
 
 
 
Als je de EP kort zou moeten samenvatten, hoe zou die samenvatting dan zijn?
 
Sem: Ik zou het omschrijven als een nieuw hoofdstuk in onze muziek. Een volwassenere sound met een donker randje, maar tegelijkertijd ook weer hoopvol. Het omschrijft qua sfeer de ups en downs die wij zowel individueel als als band meemaken. Daar halen wij bij het schrijven van nummers dan ook heel veel inspiratie uit.
 
 
 
Is er ook een nummer op de EP, welke er voor jullie zelf uitspringt?
 
Sem: Het nummer 'Eye Of The Storm'! Dit is een nummer dat ik zelf in eerste instantie heb geschreven in een compleet andere uitvoering. Iedereen in de band was vanaf het begin helemaal weg van dit nummer en we wilde het heel graag uitbrengen. We hadden het gevoel dat er nog veel meer uitgehaald kon worden en zo hebben we uiteindelijk zeker drie versies van dit nummer gemaakt. Uiteindelijk is het geworden zoals het op de EP staat en is het onze gezamenlijk favoriet geworden.
 
 
 
Dit najaar staat er ook een clubtour op het programma, naar aanleiding van de release van de EP 'Signals'. Wat kunnen de mensen gaan verwachten van deze tour?
 
Daniël: Mensen kunnen zoals altijd een energieke show verwachten! We knallen altijd het liefst zoveel mogelijk nummers in onze set zodat mensen van alles wat kunnen horen. Nummers waar je op kan dansen en springen, maar ook nummers waar je even bij tot rust kan komen of met mee kan zingen. We proberen altijd het maximale uit onszelf en de nummers te halen tijdens een show en dat willen we heel graag naar voren laten komen bij deze intieme clubshows.
 
 
 
Zo aan het einde van het interview, rest eigenlijk alleen nog het 'slotakkoord'. Is er nog iets wat we zeker moeten weten?
 
Sem: Je kunt ons in de gaten houden via onze sociale kanalen. We voelen ons sterker en creatiever dan ooit en hebben zin om iedereen The Overslept 2.0 te laten zien!
 
Twitter