RockZine
 
The Spvrk (band)
 
Recent bracht de band The Spvrk zijn derde single 'Where I Want To Be' uit, waarop de band opnieuw samenwerkte met Robin van Loenen (bekend van Destine).

De jonge honden, van de Bredase band, brengen met hun poppunk een verfrissend geluid in de hedendaagse muziekscene. Met de titel 'Beste rockband van Breda' op zak, een plekje in de Popronde en dus de nieuwe single, genoeg reden om eens kennis te maken met The Spvrk.
Eerst maar eens beginnen met de naam van de band 'The Spvrk'. Hoe spreek je die eigenlijk uit?
 
Onze naam wordt uitgesproken als 'The Spark'. De 'V' is dus een omgedraaide 'A'.
 
 
 
En hoe zijn jullie tot deze naam gekomen?
 
In eerste instantie was onze naam ook 'The Spark' (met de 'A'), maar toen we onze muziek op Spotify wilden zetten liepen we tegen het probleem aan dat er al een andere band was met die naam. Van daaruit hebben we de 'A' als het ware gekanteld, waarbij de uitspraak hetzelfde is gebleven, maar alleen de schrijfwijze is aangepast.
 
 
 
Zouden jullie verder nog een korte introductie kunnen geven van de band? Wie zijn jullie en wat voor muziek maken jullie?
 
The Spvrk bestaat uit Rinus (gitaar), Roos (drums), Hannah (bas) en Lotte (zang). Vanaf 2014 zijn we gaan samenspelen, waarbij we allemaal op dezelfde school zaten. Hannah, Wout en Rinus zaten bij elkaar in de klas, en Lotte, de zus van Hannah, is niet veel later bij The Spvrk gekomen.

We zijn een energieke band met catchy poppunk nummers, welke lekker blijven hangen.
 
 
 
In jullie relatief korte bestaan, wisten jullie al de titel 'Beste rockband van Breda' in de wacht te slepen. Kunnen jullie ons hier iets meer over vertellen?
 
Ieder jaar wordt er in Breda een wedstrijd georganiseerd door de POB (poporganisatie Breda). Deze wedstrijd bestaat uit meerdere rondes, waarbij verschillende bands uit Breda en omstreken tegen elkaar strijden om de titel 'Beste rockband van Breda.' We mochten in 2016 meedoen aan de wedstrijd, waarbij we alle rondes zijn doorgekomen. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd, en daarmee dus deze titel gewonnen! Aan de titel was ook een dag studiotijd gebonden.
 
The Spvrk
 
In de huidige muziekscene, hoor je veel 'knip-en-plak' muziek voorbij komen, jullie leveren met de pop-punk sound (gelukkig) een heel ander geluid af. Voelen of merken jullie, dat het lastiger is voor meer punk / rock bands om een plaats te vinden in het huidige muziekland?
 
Als relatief kleine band is het natuurlijk altijd moeilijk om een plek te vinden in het huidige muziekland. Het voordeel van de muziek die wij maken is dat er een heel duidelijk en trouw publiek is. En met de sociale media van tegenwoordig is het ook relatief makkelijk om je eigen muziek te verspreiden.
 
 
 
Hoe kijken jullie zelf eigenlijk aan tegen de huidige muziekscene?
 
We luisteren zelf niet erg veel naar dat soort muziek. Een aantal van ons luistert wel regelmatig naar muziek die soms nog een stuk meer poppy is dan onze muziek, bijvoorbeeld Chvches, Sigrid en Lauv.

Nieuwe muziek ontdekken, zowel op Spotify als op festivals, is trouwens bijna altijd leuk om te doen, zo ook met nummers die buiten de genres passen die we normaal gesproken luisteren.
 
 
 
Kunnen we jullie met jullie jonge leeftijd (zo rond de 17 jaar), wellicht zien als een wederopstanding van 'echte' muziek?
 
Daar zijn we zelf eigenlijk vrij weinig mee bezig, we maken gewoon muziek die we zelf vet vinden. Het klopt dat onze meeste leeftijdsgenoten vooral naar andere muziek luisteren dan de muziek die wij maken.

Het blijft lastig om verschillende soorten muziek met elkaar te vergelijken, maar wij zien onze muziek niet als meer of minder 'echt'. Het is gewoon de muziek waar ons hart bij ligt en uiteindelijk bepaalt dat voor een groot deel hoe je muziek over komt op het publiek.
 
The Spvrk - Where I Want To Be
 
Onlangs kwam jullie single 'Where I Want To Be' uit, waarbij jullie (opnieuw) hebben samengewerk met toch wel een 'expert' in de (pop)punk, Robin van Loenen (ex-Destine). Hoe is de samewerking met Robin eigenlijk tot stand gekomen?
 
Een paar jaar geleden deden wij mee aan het Popsport traject, waarbij je verschillende workshops volgt van mensen uit de muziek scene. Eén van de workshops was van Robin, waarbij een wederzijdse interesse onstond om samen te werken. Niet lang daarna hebben we onze eerste single bij hem opgenomen
 
 
 
Is de invloed van Robin ook terug te horen op de nummers van The Spvrk?
 
Ieder nummer wat wij zelf aandragen, nemen we eerst door met Robin. Daarna kijken we met zijn allen wat er nog veranderd kan worden om het nummer nog beter en pakkender te maken. Omdat Robin al jaren actief is in het wereldje van de Nederlandse poppunk, heeft hij een goed idee bij wat wij willen met onze songs.

Inmiddels hebben we al drie singles bij hem opgenomen en we zijn van plan om ook ons komende werk bij hem op te nemen. We komen tot erg toffe resultaten waar wij en Robin allebei erg blij mee zijn.
 
 
 
Jullie spraken al over 'komend werk'. En met drie singles uitgebracht, misschien ook wel een logische vervolg vraag: kunnen we (binnenkort) ook een EP (of album) van jullie verwachten?
 
Het is inderdaad het plan om een EP uit te brengen. Wanneer dit precies gaat zijn kunnen we nog niet zeggen, maar dit gaat ergens komend jaar plaats vinden. We zijn in ieder geval al een tijdje druk bezig met nieuw werk!
 
 
 
Op dit moment nemen jullie ook deel aan de Popronde 2018. Hoe bevalt de Popronde tot nu toe?
 
De Popronde bevalt tot nu toe heel erg goed. Je speelt op plekken waar je normaal nooit zou komen. Zoals pas op een zondag in Woerden, waar we in in de kelder van restaurant speelden. Dat was een erg bijzondere plek om te mogen spelen.

Alhoewel niet iedereen op zondagavond stond te wachten op onze muziek, waren er toch wat mensen in het publiek die het heel erg naar hun zin leken te hebben. Tot nu toe hebben we alleen maar enthousiast publiek gehad, waarbij het erg leuk is om te merken dat onze muziek ook in andere delen van het land in de smaak valt.
 
 
 
En voor de resterende steden, wat kan men daar nog gaan verwachten van The Spvrk?
 
Als je naar een van onze shows komt, kun je sowieso een hoop energie verwachten. Daarnaast natuurlijk een volle set aan catchy poppunk en een paar nummers die je de rest van de avond niet meer uit je hoofd gaat krijgen!
 
 
 
Dan rest eigenlijk alleen nog het slotakkoord. Wat willen jullie zeker nog even deze met onze lezers?
 
Houd onze Social Media in de gaten voor onze komende shows en releases!!
 
Twitter