RockZine
 
Under Stars
 
Score
 
 
Datum review
18-02-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11 (Deluxe: 19)
 
 
Release
17-02-2017
 
 
 
De Schotse zangeres Amy Macdonald keert aan het begin van 2017 terug met haar nieuwe album Under Stars. Het laatste wapenfeit van de folk zangeres dateerde alweer uit 2012, toen zij het album Life In A Beautiful Light uitbracht.

Al direct vanaf de eerste klanken op het album Under Stars valt de onmiskenbare (en aangename) stem van Macdonald op. Wanneer het aankomt op een eigen geluid weet de zangeres, welke ooit doorbrak met de hits This Is The Life en Mr. Rock & Roll, zich duidelijk te onderscheiden.

Met Dream On wordt het album in een lekkere folk sfeer geopend. Een positief uptempo nummer, met een goede drive. Een goede drive die ook zeker terugkomt op Under Stars. Op de titeltrack vormen de drums een stevige basis, waarop de stem van Amy een aangename bovenlaag vormt.

Een wat meer poppy geluid is dan terug te horen op Automatic, een nummer wat qua opbouw wellicht ook wat te voorspelbaar is. Misschien mede daarom wellicht ook het minste van de eerste drie nummers op het album.

De folk klanken keren echter al snel terug op Down By The Water. Een nummer voorzien van een lichte begeleiding, de nodige achtergrond koor klanken, aangevuld met tamboerijn klanken. Zeker een sterk stukje op het album.

Een mix van folk en toch ook weer wat meer pop klanken, is terug te horen op het uptempo Leap Of Faith. Terwijlfi op Never Too Late terug wordt gegrepen naar de piano, in de verder rustige ballad. Na een wat aarzelend begin, wint het nummer in het vervolg aan kracht.

Het gitaarwerk vormt een lekker intro op The Rise & Fall, waarop verder piano begeleiding het stokje overneemt. Echter keert het geluid van de gitaar in een grotere rol weer terug op Feed My Fire. Waarin de combinatie van drums, bas en gitaar een aangenaam ritme verzorgen.

Met het wat stevigere instrumentaal begeleidde The Contender, het mooi uit rustig naar steviger opbouwende Prepare To Fall en het door bas gedreven From The Ashes komt de 'basis' versie van het album tot een einde.

Van Under Stars is ook een Deluxe versie uitgebracht, waarop een van een zevental nummers ook een (zeker niet onverdienstelijke) akoestische versie is terug te vinden. Daarnaast is een akoestische cover van I’m On Fire van Bruce Springsteen terug te vinden. Welke er in de uitvoering van Amy ook mag wezen. Het album Under Stars is een aangenaam folk album, met misschien af en toe een tikkeltje te veel pop, maar de stem van de zangeres maakt dit meer dan goed.
 
 
Twitter