RockZine
 
Love Is All You Love
 
Score
 
 
Datum review
17-04-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
19-04-2019
 
 
 
De Britse alternatieve rockband Band Of Skulls, brengt met het album Love Is All You Love alweer zijn vijfde studio album uit. Waarbij op dit album voor het eerste drummer Julian Dorio is terug te horen, welke onlangs Emma Richardson en Russel Marsden kwam versterken, na het vetrek van Matt Hayward.

Het drietal kondigde aan op het nieuwe album meer te gaan experimenteren, waarbij ook meer elektronica is terug te horen op het album Love Is All You Love. Beide eigenschappen zijn eigenlijk al meteen terug te horen op de openingstrack Canivorous. Welke experimenteel overkomt, mede ook met de toegevoegde elektronica. Ondanks dat de herhalende gitaar rif wel lekker klinkt, opent het album helaas niet zo sterk.

De band herpakt zich dan wat meer op nummers als Thatís My Trouble en ook de titeltrack Love Is All You Love. Eerstgenoemde kent ook een aangename gitaar rif, waarnaast het nummer ook direct lekker in het gehoor ligt. Waar de titeltrack een licht groovy karakter heeft meegekregen.

Met een afwisseling in zang door Richardson en Marsden, zorgt dit ook voor een gevarieerder geluid op het album. Al moet gezegd worden dat de samenzang niet altijd even goed uitpakt, zo klinkt deze even wat minder op Not The Kind Of Nothing I Know. Waar op een nummer als Cool Your Battles de meerstemmigheid weer een stuk beter tot zijn recht komt.

Band Of Skulls speelt met zijn nieuwe langspeler ook wel in op de hedendaagse muziektrends. Zo klinkt her en der een meer poppy sound door, met ook een wat meer dans gericht karakter, zoals op onder andere Sound Of You en Gold. Waarbij het dans gerichte, misschien ook wel een gevolg is van de toename in elektronica.

Love Is All You Love levert op die manier een gemixt album op. Aan de ene kant klinkt zeker nog wel de rock sound door, maar lijkt de band zich toch ook wat aan te passen aan de muziektrends. Dankzij het toch nog doorklinkende rock sausje, net een voldoende voor deze plaat.
 
 
Twitter