RockZine
 
 
Score
 
 
Datum review
16-05-2016
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
12-05-2016
 
 
 
Een aantal jaar geleden besloot Golden Earring frontman Barry Hay met een aantal vrienden een band op te zetten. Nu zon vier jaar later brengt de vriendengroep, onder de naam Barry Hay's Flying V Formation het eerste titelloze album uit.

De band bestaat naar Hay uit diverse (jonge) muzikanten, welke toch ook al reeds hun sporen hebben verdiend in de muziek business. De baspartijen worden verzorgt door Pablo van de Poel (DeWolff), de toets partijen zijn in handen van Jan Rooymans (o.a. The Earring), Daim de Tijke (Taze Bitti) neemt de drums voor zijn rekening en de electro bass wordt onder handen genomen door Huub van Loon (Sandy Dane).

Het album knalt er direct in met Wait A Minute, een sterk nummer, waarbij de toetsen een prominente rol innemen. Naast nieuwe songs, bevat het album ook een aantal covers en wat ouder materiaal van Hay. De eerste cover op het album is het bluesy aandoende Im Not Drowning van de Britse muzikant Steve Winwood. De overige covers betreffen het tot rocknummer omgetoverde Circle In The Stand van zangeres Rickie Lee Jones en een live versie (als bonustrack) van Going Out West van Tom Waits. Daarnaast is het nummer Firewater van Hay zelf ook in een nieuw jasje gestoken en toegevoegd als bonustrack op het album.

De band levert ook de nodige nieuwe tracks af, waaronder Make It Last Forever een nummer welke toch wat doet denken aan de Earring sound. Het stevige The Machine en het opzwepende en energieke Razorblade. Een nummer waarop andermaal de instrumentale krachten van de jonge muzikanten goed naar voren komt.

De overige tracks op het album zijn het elektrische Turn Around, met een gastbijdrage van Emmaly Brown(bekend van The Voice of Holland) en het wat rustigere Beautiful Life, welke ook een licht tintje richting de blueskant kent en een mooie rustige gitaarsolo bevat.

Barry Hay's Flying V Formation levert met het titelloze album een lekkere rockplaat af. Het weet hierbij verrassende covers te brengen, welke worden aangevuld met eigen materiaal. De band bewijst hiermee dan ook meer te zijn, dan zomaar een zij-projectje.
 
 
Twitter