RockZine
 
Look Into The Black Mirror
 
Score
 
 
Datum review
25-08-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
31-08-2018
 
 
 
Met het album Look Into The Black Mirror brengt de Belgische rockband Black Mirrors zijn debuutplaat uit. Eerder bracht de band begin 2017 al de EP Funky Queen uit op het Napalm Records label. Nu richting het einde van 2018 is daar dan de eerste langspeler van onze zuiderburen.

Eerder bewees zangeres Marcella Di Troia al over een aangename stem te beschikken en dit wordt ook weer direct duidelijk op de openingstrack Shoes For Booze. Waar naast de stem ook het aangename geluid van de band gelijk weer goed tot zijn recht komt.

Met Funky Queen komen we dan een oude bekende tegen. Eerder bewees de track al zijn kracht op de gelijknamige EP en het nummer verdient dan ook zeker een plekje op het eerste volledige album van de band.

De Black Mirrors bewijzen op hun debuutplaat een divers geluid neer te zetten, waarbij de rock feel de boventoon voert in al deze diversiteit. Van de funky klanken op Funky Queen naar een meer country geluid op Till The Land Wind Blows. Een nummer als Inner Reality kent dan weer een meer groovy karakter, waarbij op Moonstone vanuit dromerige klanken wordt opgebouwd naar een lekker rockend slotstuk.

Niet alleen in verschillende (genre) invloeden op de nummers weet de band zich te onderscheiden, maar ook door de opbouw van de nummers. De band laat duidelijk horen niet aan een vast patroon te willen vastzitten, wat de nummers een extra dimensie meegeeft. Zo kent de openingstrack Shoes For Booze een verrassend versnellend einde en wordt op Lay My Burden Down afgewisseld tussen rustige stukken en lekkere gitaarrifs, met daar aan toegevoegd nog wat koortjes.

Tussendoor schotelt de band ons nog de energieke single Günter Kimmich voor en zijn ook het catchy Cold Midnight Drum en Mind Shape zeer aangenaam. De langspeler wordt afgesloten met Burning Warriors, waarop de band nog één keer stevig uitpakt. Met als kleine verrassing nog een mooi rustige toegift als bonustrack.

Black Mirrors bewijzen met het album Look Into The Black Mirror dat een echt rock album maken ook nog kan anno 2018. Daarbij weet de band ook direct een zeer sterk album neer te zetten, welke van begin tot einde lekker blijft om te beluisteren. Volkomen terecht dan ook een ‘full score’ voor Look Into The Black Mirror.
 
 
Twitter