RockZine
 
Technology
 
Score
 
 
Datum review
31-01-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
14
 
 
Release
02-02-2018
 
 
 
Zo’n 10 jaar na de oprichting van de band Don Broco, brengt de Engelse band zijn derde studio album met de titel Technology uit. Een album waarop de heren andermaal flink experimenteren en diverse stijlen en geluiden door elkaar halen. Met toch wel een algemene deler: rock.

Na een relax intro op titeltrack Technoloy, knalt de band er direct in. Stevige gitaren, stevige drums, goede bas, oftewel: lekkere rock. Direct valt ook de aangename stem op van zanger Rob Damiani. Een stem die om de een of andere reden bekend doet overkomen, maar een naam aan wie deze doet denken kan me niet direct te binnen schieten.

Van wat dance-achtige klanken op Stay Ignonant, met overigens ook een hoog rock-gehalte, zet de band met nummers als Come Out To LA en Pretty een meer ‘urban rock‘ sound neer. De nummers doen wel wat aan Linkin Park denken.

Zoals al aangegeven experimenteert Don Broco genoeg op het album en klinken er verschillende geluiden door de nummers door. Zo komen wat ‘toeter’ noten terug op T-shirt song, terwijl de koebel weer nadrukkelijk naar voren komt op Greatness, maar ook wel op Tightrope.

Een stevige toon in zang en tekst wordt er dan weer neergezet op Porkies, wat de diversiteit van het album nog maar eens onderstreept. Technology is daarmee een album, welke een hoog rock gehalte kent, maar waar ook zeker genoeg andere stijlen in terug zijn te herkennen.

Als conclusie van het album, komt eigenlijk maar één woord naar voren: luisteren. Of misschien nog wel beter: kopen. Het album weet echt van begin tot eind te boeien, waarbij het album geen moment verveelt. Een lekker sterk album, zo aan het begin van 2018!
 
 
Twitter