RockZine
 
Dream Wife
 
Score
 
 
Datum review
22-01-2018
 
 
Media
CD
 
 
Release
26-01-2018
 
 
Tracks
11
 
 
 
Of de Engelse dames van Dream Wife nou direct droommuziek maken is de vraag. Wel is zeker dat de dames met hun gelijknamige album een flinke muur van geluid weten neer te zetten. Met een flinke dosis aan punk, maar ook af en toe een snufje indie.

De zanglijnen zijn af en toe typisch te noemen, waarbij deze ook af en toe tegen het randje van schreeuwen aan zitten. Zoals eigenlijk al direct op de opener Let’s Make Out, een nummer waarin de nog aardige instrumentale lijn, wordt overschaduwd door het schreeuwgeluid.

Een ander voorbeeld van het typische stemgeluid is dan weer terug te horen op Somebody. Het schreeuwen wordt hier wat achterwege gelaten, waarbij met name de accenten op de ‘some-bo-dy’ opvallen. Het moet gezegd worden: een stuk aangenamer, dan het eerdere geschreeuw.

De dames laten wel duidelijk blijken een voorliefde voor het gitaarwerk te hebben en dit is dan ook duidelijk te horen op het album Dream Wife. Waarbij het nummer Kids dan misschien weer meer een indie-karakter heeft.

Het album weet toch op de een of andere manier niet echt te pakken. Aan de energie van de bandleden ligt het zeker niet, maar misschien is het net een beetje te veel.
 
 
Twitter