RockZine
 
Storyteller
 
Score
 
 
Datum review
04-02-2020
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
03-04-2020
 
 
 
Het album Storyteller is alweer het zevende album van de Ier Eamonn McCormack. McCormack was al op jonge leeftijd muzikaal actief en de jaren aan ervaring zijn dan ook zeker terug te horen op de jongste langspeler van de Bluesrock singer-songwriter.

Het album opent zeer fraai met het nummer The Great Famine. Een nummer welke met een rustig, bijna ‘easy going’ gevoel begint, maar zo halverwege mooi open breekt. De stem van Eamonn komt ook bijzonder goed terug op de openingstrack. Waarbij mogelijk de titel ‘Tell Me Why’ ook geen vreemde keuze was geweest.

Steviger ingezet is dan Gypsy Women, welke toch wat achterblijft bij de sterke opener. Het nummer is zeker niet slecht, maar pakt net wat minder dan The Great Famine. De nodige variatie wordt aangebracht met een vintage microfoon geluid op Help Me Understand, een vertellend intro op Tie One On en met een echte rocksound op With No Way Out. Het nummer Cowboy Blues bevat dan weer net geen ‘western’ tintje, welke misschien toepasselijk had geweest bij de naam van het nummer.

De teksten op het album Storyteller spelen een grote rol, maar kunnen niet voorkomen dat het album toch wat lauw aanvoelt. Het album is zeer zeker niet slecht, maar weet aan de andere kant ook niet uit te schieten naar de ‘wow-factor’. Waarbij zeker nog mag worden aangegeven dat het album zeer aangenaam gitaarwerk bevat.

Misschien nog wel één van de opvallendste nummers op het album is Every Note That I Play. Naast dat het nummer tot één van de favorieten behoort, blijft het nummer ook aan mijn gedachten knagen. Het intro van het nummer doet enorm denken aan een ander nummer, maar kan het niet plaatsen. Klinkt het als ‘I Am Sailing’, een beetje ‘Waarheen waarvoor’ of toch nog een ander nummer?

Voor de meer gelouterde blues fan, zal het album zeker in de smaak vallen. Maar ook zeker de meer mainstream muziekliefhebber zal het album weten te waarderen. Met zeker geen uitschieters naar beneden, maar dus aan de andere kant ook niet naar boven, levert dat dan een mooie gemiddelde score op voor Storyteller
 
 
Twitter