RockZine
 
Road I Call Home
 
Score
 
 
Datum review
03-08-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
08-03-2019
 
 
 
Toeval of niet, met het album Road I Call Home, brengt de Engelse zangeres Elles Bailey op internationale vrouwendag een dijk van een plaat uit. Het album is daarmee een meer dan waardige opvolger van het ook al sterke debuutalbum Wildfire.

Met de openingstrack Hell Or High Water wordt je langzaam maar rustig meegetrokken naar het blues geluid van de uit Bristol afkomstige zangeres. Vanuit een rustig begin wordt opgebouwd naar een mooi vol einde. Direct valt ook het aangename stemgeluid van Bailey op, waarbij de zangeres een echt eigen stemgeluid kent.

Op het album Road I Call Home komt een gevarieerd geluid terug, wat zeker als een extra plus van het album worden gezien. Waar de blues rock zeker centraal staat, vinden er ook wat cross-overs plaats op de Road I Call Home. Zo klinkt af en toe een vleugje soul door, maar ook een meer (pop)rock geluid sijpelt door op een aantal nummers en daarnaast zijn ook voorzichtig wat country invloeden terug te horen.

Ook in het instrumentale weet Bailey op haar jongste plaat te verrassen. Zo klinkt op onder andere What’s The Matter With You orgel klanken door, wat net weer een verrassend tintje mee geeft aan de track, welke verder kan worden gezien als een echte blues track. Op songs als Deeper en Help Somebody is dan weer een kopergeluid terug te horen. Daarnaast mag ook het aangename gitaarwerk op het album worden benoemd.

Op de titeltrack Road I Call Home wordt een tempootje bijgezet, met daarnaast een swingend karakter. Waar Medicine Man weer lekker rockt, met daarbij een catchy karakter. Wat meer pop(rock) invloeden klinken dan door op Little Piece Of Heaven.

Met de fraaie piano ballad Light In The Distance wordt het zeer aangename album afgesloten. Een album welke, ook zonder dat het internationale vrouwendag is, gewoon een 'full score’ verdient!
 
 
Twitter