RockZine
 
Resurgam
 
Score
 
 
Datum review
09-12-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
15-09-2017
 
 
 
De Britse singer-songwriter Fin Greenall brengt onder zijn artiestennaam Fink zijn zesde studioalbum Resurgam uit. Greenall en zijn bandleden laten horen duidelijk hun eigen route te hebben gekozen op het nieuwe album. Een album zonder vaste richtlijnen en verplichtingen, maar puur het gevoel gevolgd.

En dat gevoel, zorgt dan ook direct voor een gevaar op Resurgam. Het experimentele geluid zorgt aan de ene kant voor de kracht van Fink, maar houdt ook een risico in. En misschien heeft de band net iets te veel risico genomen.

Het album wordt dan ook niet direct sterk geopend met de titeltrack Resurgam, waarin met name het drumritme leidend is, maar waarbij acht minuten opeens best lang kunnen duren. Het met baspartij in de hoofdrol nummer Day 22 is dan niet direct een verbetering, hoewel naar het einde toe wel een zeer aangenaam stuk zit waarin de band even doorpakt.

Die stijgende lijn wordt dan verder doorgezet naar Cracks Appear en ook de piano ballad Word To The Wise is aangenaam om naar te luisteren. Op laatste valt vooral het aangename lage stemgebruik van Fin in positieve zin op.

De titel Not Everything Was Better In The Past kan wellicht ook wel gezien voor het album, waar zeker de eerste nummers niet beter waren. Not Everything Was Better In The Past zelf is dan juist weer één van de betere tracks.

In het vervolg van het album blijft het een beetje schommelen met de songs. Zo hebben nummers als The Determined Cut, Goodhead, Covering Your Tracks zowel positieve als negatieve kanten en weet This Isnít a Mistake weer niet echt te pakken.

Het album Resurgam wordt dan afgesloten met wellicht de beste track van het album Thereís Just Something About You. Een track waarop een vol bandgeluid te horen en wat minder experimenteel. Wellicht helpt dit nummer dan ook bij de eindscore, om net wel tot drie sterren te komen.
 
 
Twitter