RockZine
 
The Divided Kingdom
 
Score
 
 
Datum review
04-10-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
8
 
 
Release
12-04-2019
 
 
 
Eerlijkheid dient te zeggen dat de naam John Fairhurst voor mij (nog) niet bekend was, bij het opstarten van de plaat The Divided Kingdom. Zonder enige voorkennis begon dan ook de luistersessie, waarbij ik eigenlijk vanaf de eerste klanken positief werd verrast.

De openingstrack The Divided Kingdom wordt stevig afgetrapt, waarin direct ook de lage (en zeker ook aangename) stem van zanger Fairhust opvalt in positieve zin. Hiermee wordt de omschrijvende tekst van het album met ‘stevige blues’ direct kracht bijgezet. Daarnaast klinkt ook een aardig stukje politieke afkeer terug in het nummer.

Het donkere karakter klinkt ook zeker door op Blood And Fire, waarop verder ook nog een tandje steviger wordt ingezet. Hungry Blues (Slight Return) is dan wat lichter ingezet, waarbij deze track dan zeker weer een goed toonbeeld vormt van het zeer aangename gitaargeluid op de plaat. De A-kant van de plaat wordt afgesloten met Lies And A .45, welke misschien dan net even wat minder overkomt.

De B-kant van The Divided Kingdom wordt afgetrapt met Fear, waarmee eigenlijk de draad gelijk weer wordt opgepakt van voor Lies And A .45. Een goede drive, lekker gitaarwerk, sterke instrumentale onderbouwing met een heavy blues karakter.

Misschien klinkt het wat afgezaagd, maar zeker ook Boss Man, Gonna See My Baby en And We Dance The Merry Dance zijn lekkere (blues)rock tracks. Gonna See My Baby heeft daarbij een wat meer swingend karakter, waar het nummer ook wat minder stevig is ingezet.

Het is dan ook zeker aan te raden The Divided Kingdom van John Fairhurst een keer uit je speakers te laten knallen. Laat je verrassen door het werk van de Engelse zanger/gitarist Fairhurst en drummer Toby Murray.
 
 
Twitter