RockZine
 
Laurence Jones Band
 
Score
 
 
Datum review
23-09-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
27-09-2019
 
 
 
Na het cross-over album The Truth uit 2018, brengt Laurence Jones met het album Laurence Jones Band weer een meer/volledig op blues gericht album uit. Al klinkt toch ook nog wel een snufje pop, soul en een klein beetje funk door op het album.

Met de naam van het album, Laurence Jones Band, doet de Engelse blueszanger ook eer aan zijn sterke band. Want naast de vocalen en gitaarspel van Jones zelf, neemt de band ook zeker een grote rol op zich voor de sound op het met een dozijn aan nummers gevulde album.

De piano en orgel klanken nemen, zeker in vergelijking met het vorige album, een prominentere rol in op het nieuwste album. Met een groot aandeel voor de piano (rolls) op Everything’s Gonne Be Alright en ook een aangename orgel solo op Quite Like You.

Maar zeker niet alleen de piano en orgelklanken laten zich goed horen op het album, zo speelt, natuurlijk, de gitaar ook een grote rol. Waar zeker ook de lange gitaarsolo op I’m Waiting het bewijs van is, maar ook de andere gitaarlijnen, zoals het gitaarriedeltje op Heart Is On Fire bewijzen hun waarde voor de sound van Laurence Jones.

En wanneer we toch bezig zijn met het afgaan van het instrumentarium, mag ook best het aanstekelijke drumritme op Low Down worden benoemd, wanneer we de drumsectie uitlichten. Waar dan tot slot de baspartij niet mag ontbreken, welke eigenlijk op bijna elk nummer wel voor een goede basis zorgt. Wellicht dat deze er net nog even wat meer bovenuit schiet op Long Long Lonely Ride.

Met laatstgenoemde, Long Long Lonely Ride, hebben we dan ook het nummer te pakken met misschien wel de meest bekende blues lijnen. En weet niet of het aan mij ligt, maar het nummer doet mij bij vlagen denken aan I Just Want To Make Love To You in de uitvoering van Etta James of The Rolling Stones. Desalniettemin een lekker blues nummer.

Wat verder opvalt is de opgewekte toon op het album, met behoorlijk wat (hoge) uptempo nummers. Maar dat zorgt zeker niet voor een eentonig album! Laurence en zijn bandleden, weten eigenlijk wel elk nummer iets unieks mee te geven en anders te laten klinken, wat het album als geheel een erg sterke plaat maakt.
 
 
Twitter