RockZine
 
The Truth
 
Score
 
 
Datum review
03-06-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
09-03-2018
 
 
 
Een positieve reactie van Johan Derksen krijgen lijkt haast niet mogelijk, maar de Britse zanger Laurence Jones lukte het. En niet zomaar een compliment, nee zelfs benoemd tot bluestalent van dit moment. Dat schept natuurlijk verwachtingen voor de nieuwe plaat van de zanger: The Truth.

En waar Derksen inderdaad een azijnzeiker kan zijn, moet gezegd worden dat hij wat betreft Jones niet zoín verkeerde mening heeft. Al moet gezegd worden dat de zanger de Blues teugels wel wat laat vieren op zijn vijfde studioalbum. Waarbij Laurence ook aangeeft op bewust op zoek te zijn geweest naar een Ďcross-overí blues plaat.

Het album wordt in ieder geval nog wel met een echte blues track afgetrapt. What Would You Do heeft alle ingrediŽnten voor een blues track: een lekkere basis met drums en bas, goede blues gitaarlijnen met daarbovenop de stem van Jones.

Het catchy Donít You Let Me Go en ook Keep Me Up At Night vallen dan meer in de categorie Ďpoprockí. Met zeker nog wel onmiskenbaar de (blues) gitaren. Zeker< i>Donít You Let Me Go blijft lekker hangen, terwijl Keep Me Up At Night misschien wat anoniemer is.

Laurence Jones weet samen met zijn band een goede variatie te brengen op het album The Truth. Van mid tempo songs als de titeltrack The Truth en Canít Go On Without Your tot weer rustiger werk op Hold Me Close en Take Me. Op Give Me Your Time worden de registers wat verder opengetrokken, met een echte rock track.

Het album wordt dan vervolgens weer met blues sferen afgesloten met Never Good Enough. Een mooi einde voor een mooie plaat. Of hij het grootste bluestalent van dit moment is, heb ik niet genoeg (blues)kennis om over te oordelen, maar dat de plaat goed is, is een zekerheid!
 
 
Twitter