RockZine
 
Mad For It
 
Score
 
 
Datum review
04-05-2017
 
 
Media
EP
 
 
Tracks
7
 
 
Release
07-04-2017
 
 
 
In de tijd dat de dance en rap lijkt te overheersen, levert Zeeland een nieuwe rockband af: PEER. Misschien is 'nieuw' niet helemaal het juiste woord, voor een band welke in 2014 al een Buma Music Academy Award wist binnen te slepen. Maar nu is daar de EP op het Dox Amsterdam label: Mad For It.

Het eerste wat opvalt aan de EP is het aantal nummers. Waar de meeste EP's vaak een viertal of vijftal nummers bevatten, zo brengt PEER een zevenklapper uit. Waarbij de energie eigenlijk vanaf minuut één is te voelen op I Don’t Wanna tot de laatste seconden van Sabotage.

Het nummer I Don’t Wanna werd al als voorproefje van de EP als single uitgebracht. In het ideale radio nummer, laat de band direct zijn indie-rock klanken, voorzien van een snel mee te zingen refrein.

De band laat op de EP de nodige variatie horen, zowel tussen de diverse nummers, zoals het al eerder genoemde energieke I Don’t Wanna, maar ook het wat rustigere Emily, waar een vleugje blues naar boven komt en dan weer een bombastisch Sabotage. Maar ook in de nummers zelf weet de band te variëren en doorbreekt daarmee de cliché matige opbouw van een nummer.

Naast de indie-rock sound, welke PEER neerzet op Mad For It, klinkt ook her en der een wat ouder rock klankje door. Een aantal nummers doet daarbij qua stijl wel denken aan Lucas Hamming. Al weet zanger Gijs Teuwsen daar zeker wel een PEER kenmerk aan mee te geven.

Een ander kenmerk wat kan worden meegegeven aan Mad For It is kort maar krachtig. De band levert bijna punkrock achtige tracks af, afgaand op de seconde teller per track. Maar levert wel een enorme energie af en voor het gevoel ook zeker geen korte nummers. Zo knalt Maria er met een goede twee minuten lekker doorheen, zeker met de stevigere gitaaraccenten. Het bijna 'lange' All This Time is verder ook een track welke direct opvalt. Een track met een lekkere drive en ook wel een wat catchy refrein gehalte. Al met al genoeg reden de EP eens een keertje (of eigenlijk wel een aantal keertjes) te beluisteren!
 
 
Twitter