RockZine
 
It’s A Mighty Hard Road
 
Score
 
 
Datum review
02-11-2020
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
15
 
 
Release
14-02-2020
 
 
 
De bijna 60-jarige Theodore Joseph Horowitz, beter bekend als Popa Chubby, levert met It’s A Mighty Hard Road zijn nieuwe plaat af. Met de subtitel ‘More Than 30 Years Of Blues And Rock And Soul’, weet je direct dat het een ervaren rot in het vak betreft en ook wat voor geluid je mag verwachten.

In de ruim 30 jaar dat de New Yorkse blues(rock) zanger actief is in de muziek business, bracht hij menig album uit en reisde hij bijna constant de wereld over. Ook in ons eigen landje wist hij menig poppodia uit te verkopen, met zijn onmiskenbare geluid.

Dat de zanger een duidelijk eigen kenmerkend stemgeluid heeft, wordt eigenlijk al meteen duidelijk op de openingstrack van het album The Flavor Is In The Fat, welke daarnaast direct een aangenaam blues en rock geluid bevat. Ook wat zelfspot is terug te horen in de tekst, kijkend ook naar het ‘stevige’ postuur van de zanger.

Het album herbergt een fraaie afwisseling in het geluid, waarbij de blues feel op eigenlijk wel elk nummer overeind blijft. Waar het lekkere gitaarwerk opvalt op de titelsong It’s A Mighty Hard Road, zo valt het basloopje op Buyer Beware weer op, waar overigens ook de drums en toetsen zich duidelijk profileren. De bijna harmonische zang valt dan weer in positieve zin op, op It Ain’t Nothin’. En om nog maar een nummer eruit te pikken, heeft The Best Is Yet To Come weer een bijna catchy karakter, naast andermaal een zeer aangename gitaar solo.

Meer variatie zit ook in de mix van genres welke Popa Chubby toevoegt op het album, zo klinkt een wat meer soul inslag door op Let Love Free The Day, waar I’m The Beast From The East een wat meer funky karakter kent. En zelfs een klein ‘Bob Marley’ gevoel komt naar boven tijdens het luisteren van Enough Is Enough.

Waar de instrumentale begeleiding sowieso niet te wensen over laat op het meest recente werk van Popa Chubby, zo vertelt de gitaarlijn fraai het verhaal op het instrumentale Gordito.

Naast een dertien tal nieuwe tracks, bevinden zich op het album ook twee covers. Als eerste I’d Rather Be Blind en het meer bekende Kiss van Prince. Met zijn allen goed voor meer dan een uur aan aangenaam geluid.

Misschien een kleine kanttekening zou dan gemaakt kunnen worden bij het nummer Enough Is Enough. Waar de lichte reggae inslag op het nummer zeker verrassend is, weet het nummer in zijn geheel niet echt te pakken. De nodige stemvervorming draagt hierbij ook zeker niet bij aan het eindresultaat. Zetten we daar dan weer een More Time Making Love tegenover, dan wordt dit eigenlijk ook wel weer heel snel goed gemaakt.

Eigenlijk kan er dan ook maar één conclusie volgen voor het album It’s A Mighty Hard Road van Popa Chubby en dat is gewoon een full score!
 
 
Twitter