RockZine
 
The Pact
 
Score
 
 
Datum review
09-09-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
14-09-2018
 
 
 
De Amerikaanse indie / grunge band Slothrust brengt met het album The Pact hun vierde album uit. Met het nieuwste album trekt de band ook naar Europa, met onder andere een show in de Melkweg in Amsterdam.

The Pact begint met een vrolijk fluitje op Double Down, waarna het nummer ook snel weet te rocken. Het, met bijna vals klinkende gitaar intro, opvolgende Peach knalt er zeker ook lekker in.

Met nog wat stevige punk klanken op Planetarium, wordt op Walk Away een meer rustig geluid ingezet. Het trio uit LA, laat hiermee een zeer gevarieerd geluid horen zo aan het begin van het album The Pact. De gitaarsolo op Walk Away moet hierbij ook nog wel even als aangenaam worden aangemerkt.

Waar na een akoestisch intro op Birthday Cake de band nog wel gas bij geeft in het nummer, lijkt een vrij rustige sfeer te worden ingeluid voor het restant van het album The Pact. Eigenlijk met uitzondering van Fever Doggs, houdt de band het vrij rustig. Waarbij het einde van Fever Doggs dan weer wel wat chaotisch en lichtelijk hysterisch overkomt.

Het meest recente album van Slothrust, is in vergelijking met eerder materiaal, toch wel een stuk rustiger. En hoewel nummers als For Robin, met een licht blues tintje, Some Kind Of Cowgirl, waar een licht indie / folk karakter doorklinkt, en On My Mind, voorzien van saxofoon, lekker wegluisteren, wordt toch wel een beetje de power van het begin van het album gemist.

Het album The Pact levert dan ook een dubbel ‘dubbel’ gevoel op. Zeker in het begin van het album weet de band lekker te rocken, waarna op met name het laatste deel van het album dit een stuk minder is. Waarbij, de tweede dubbel, dan weer wel moet worden gezegd dat de meer rustig ingezette tracks ook zeker niet verkeerd zijn.
 
 
Twitter