RockZine
 
What A Man
 
Score
 
 
Datum review
15-11-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
16-11-2018
 
 
 
Met de hulp van de nodige donaties heeft de band The Grand East zijn tweede album in eigen beheer opgenomen. De jongste plaat van de heren uit het oosten heeft de titel What A Man meegekregen en bevat een tiental tracks.

Bij het beluisteren van de eerste drie nummers van het album, lijkt een aardig vast patroon te herkennen. Het recept van zowel Away, Apocalypse Now en What A Man bestaat uit: een vaste basis lijn, vaak drums en bas, welke het gehele nummer blijven doorgaan, met daarop een aankleding met gitaren en her en der een orgel.

Vanaf Sweet Boy lijkt de band wat van het vaste recept af te stappen. Toch moet worden gezegd dat het album weinig spannends met zich mee brengt. De songs zijn zeker niet slecht, maar weten ook niet direct te pakken.

Misschien nog wel het meest opvallend op het vervolg van het album is de songnaam van de achtste track van het album, namelijk: ‘Straaljager’. Op een Engelstalig album is zo’n Nederlands woord toch wel verrassend.

Daarnaast verdient toch ook Magic Surf nog wel een vermelding. Een energieke song, met een western karakter, aangevuld met het nodige orgel, gitaar en mondharmonica werk.

Als totaal som levert het album dan ook niet direct een knalscore op, maar verdient het album ook geen mega lage score. Bij een gebrek aan halve sterren, dan toch een drietal sterren voor het album What A Man van The Grand East.
 
 
Twitter