RockZine
 
Amputate Corporate Art
 
Score
 
 
Datum review
29-03-2020
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
03-04-2020
 
 
 
Een plaat voor een doelgroep, dat is misschien de beste omschrijving welke past bij het derde album van de Belgische band The K.. De band brengt hierbij op de plaat Amputate Corporate Art in ieder geval wel wat je verwacht bij de term ‘noise rock’. Waar misschien soms iets te veel ‘noise’?

Waar, na een typisch into, de openingstrack The Future Is Bright nog vrij rustig begint in vergelijking met de rest van het album, valt wel op dat de stem van zanger Sebastien von Landau niet direct de meest verfijnde zangstem is. Waarbij de stem zich dan misschien wel uitstekend leent voor het gewenste geluid van de band. De openingstrack an sich is zeker nog niet geheel onaardig.

Voor Shit Day geldt dan misschien meer een wat ‘noisy’ geluid. De vocalen bestaan voornamelijk uit geschreeuw, waarbij dit dan niet direct bijdraagt aan het luister genot. Human After All kent dan weer een meer gebalanceerde uitvoering van zang met het schreeuwerige karakter. Waarbij het nummer instrumentaal gezien zeker niet slecht is.

Verrassend is dan misschien het nummer Everything Hurts te noemen. Tussen al het instrumentale en vocale geweld op het album Amputate Corporate Art valt dit zeer rustige nummer direct op. Wat overigens ook wel het enige ‘rust’ puntje betreft op het zeer energieke album.

Het tempo wordt op The Rougher Aspect Of Love nog eens een tandje opgevoerd, met als bijkomend resultaat dat het verhaal in zo’n goede twee minuten is verteld. Langzaam wordt dan toegewerkt naar het typische einde van het album met (Un)fortunate Youth, waarbij je muzikaal gezien van links naar rechts wordt gegooid.

De plaat Amputate Corporate Art is niet direct de plaat die vaak op mijn platenspeler zal gaan. In een live setting zal het album vermoedelijk beter tot zijn recht komen. Waarbij deze dan toch wel echt voor een specifieke doelgroep is bestemd.
 
 
Twitter