RockZine
 
Cut The Wire
 
Score
 
 
Datum review
23-01-2018
 
 
Media
CD
 
 
Release
19-01-2018
 
 
Tracks
13
 
 
 
Het heeft even geduurd, maar met Cut The Wire ligt de opvolger van Soldier On van Tim Knol dan (eindelijk) in de winkels. De afgelopen maanden gaf Knol al een aantal kleine voorproefjes, met onder andere het catchy Sweet Melodies, maar ook het gevoelige Song For Grandma kwam al voorbij.

Direct vanaf de eerste klanken van Whispering Heart voelt het album vertrouwd aan. Een goede instrumentale opbouw, met aangename aanvulling van de blazerssectie, met daar bovenop de stem van Tim. Een recept welke zeker niet alleen voor de openingstrack geldt.

Het album biedt een mooie mix van rock en pop, waarbij toch met name de gitaarmuziek voorop staat. Tel daarbij op af en toe een vleugje rock terug uit de tijd en een lekker album, voor in ieder geval de wintermaanden, ligt op de planken.

Knol weet een goed afwisseling te vinden op het album, van de rustige klanken van Echoes Of Laughter met een wat lager stemgeluid, naar opgewekte klanken op A Kidís Heart. Waarbij op Going Places weer een wat steviger gitaargeluid is terug te horen.

Het nummer Polaroids komt wat traag over, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Het album Cut The Wire biedt de liefhebber van muziek een mooi begin van 2018 en laat daarmee horen dat er anno 2018 toch nog echt muziek gemaakt kan worden!
 
 
Twitter