RockZine
 
It's About Time
 
Score
 
 
Datum review
05-04-2020
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
01-05-2020
 
 
 
It’s About Time is het nieuwste album van de band Voltage, het derde studio album van de band met als frontman Dave Vermeulen. Waar Vermeulen zijn band trouw bleef na het avontuur tijdens The Voice, zo blijft Voltage op het nieuwste album ook trouw aan de Southern Bluesrock sound.

En dat vertrouwde geluid laat zich eigenlijk direct terug horen op de openingstrack van het album The Last Time. Een tikeltje southern, een tikeltje blues en een tikeltje rock, samengesmolten in een mid tempo song.

En misschien vormt mid tempo ook wel het kernwoord voor het album It’s About Time. De meeste nummer spelen zich wel af in de midden regionen, met af en toe een uitschieter in tempo omhoog, maar ook een aantal keer wat langzamer.

Met One More High To Survive The Low hebben we dan een meer up tempo song, welke naast het lekkere gitaarwerk ook over een erg catchy refrein beschikt. Het nummer bevindt zich samen met ook Wild And Blues zeker onder de persoonlijk favorieten op het album. Laatstgenoemde heeft reeds zijn waarde bewezen als single en was al veelvuldig te horen op de radio. Het slow tempo nummer, weet ook in de album uitvoering te bekoren.

Van een on going drive, van bas, gitaar en drums op The Mill Blues, gaat het meer over naar ‘easy listerning’ op She’s Gone Like The Wind, waar op Born For Runnin’ Without You het tempo weer wat wordt opgevoerd. Een zin uit laatstgenoemde nummer roept gedachten aan het nummer Judge, Jury And Executioner van Douwe Bob op, maar het zinnetje is ook eigenlijk wel het enige wat (deels) een overeenkomst heeft.

Misschien een ‘vreemd eendje’ op het album is de slottrack The Victim. Het nummer, heeft een constant dreigend geluid, tegen het mysterieuze aan, maar komt eigenlijk niet tot explosie die je misschien wel verwacht. Het album wordt daarmee misschien toch net even wat ‘minder’ afgesloten, zeker na het knallende The House Is On Fire.
 
 
Twitter